Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

RARE GREEK PUNK ARCHIVE - The B's Part 4-Final



Εχουμε τους νεους "mtv punks" Brainwash Squad που παρόλη την καλουτσικη μουσική με λιγες σκα πενιές και πανκ αμερικανικου στυλ αλλά green day αλλα και λίγο πιο δυνατο alternative. Και μολις εμαθα οτι έχουν προωθηθει απο την jumping fish (έχει βγάλει ωραια σχήματα απο κει, αλλα καθαρά εμπορικο. Και οτι ο δισκος βγήκε απο την columbia... αίσχος (για την ιστορια πάντως είναι η αρχαιότερη δισκογραφική, δημιουργήθηκε το 1889, ειδηκα για τα ελληνικα δεδομενα που δεν το'χουμε συνηθίσει.
Οι Broken Glasses είναιι αυθεντικοί skins απο καβάλα, χωρίς ετικέτα φυσικά (diy). Με ελληνικό στίχο. Απλο και οργισμενο, ελαφρως; σαρκαστικο με μαυρο χιουμορ oi! punk.
Οι Brush είναι ένα αγνωστο αλλα υπέροχο garage punk/surf rock συγκρότημα με ξένο στίχο που σίγουρα αξίζει να ακούσεται.
Οι Βυζια με Σιλικόνη (είχα καιρό ακουστά αυτό το όνομα αλλα τελευταία τους βρήκα, ισως να'ναι απο τα πρώτα χαβαλετζοπανκ, προκλητικά χιουμοριστικα συγκροτήματα που βγήκανε στα μέρη μας, μια σχολη που ακολούθησαν μπάντες όπως οι Ανωριμοι, Καφρίλιον, Το Χταπόδι του καρχαρία. Είχαν  προηγηθει βέβαια πρωτοι όλων και με διαφορά ο Πανούσης και οι Μουσικες Ταξιαρχίες.





BRAINWASH SQUAD - DAYS ARE A MAZE (2010)
Mainstream punk with some ska and alternative brushes


Οι Brainwash Squad σχηματίστηκαν κατά την περίοδο του λυκείου αλλά απέκτησαν την σημερινή τους σύνθεση το 2008. Η μουσική τους αποτελεί μια μίξη indie rock μελωδιών σε συνδυασμό με reggae ρυθμούς. Το 2006 είχαν την τιμή να ανοίξουν τη συναυλία των New Model Army στην Αθήνα, ενώ το 2007 διοργάνωσαν από κοινού μια συναυλία με τους Locomondo. Έχουν εμφανιστεί σε πολλά αθηναϊκά stages και έχουν συμμετάσχει δύο φορές στην Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής. Τον Απρίλιο 2009 κέρδισαν το πρώτο βραβείο στο διαγωνισμό MAD4BANDS και το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς εμφανίστηκαν στα μουσικά βραβεία MAD VIDEO MUSIC AWARDS μαζί με την Ελεονώρα Ζουγανέλη. Το 2010 υπέγραψαν με τη Sony Music Entertainment και τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο album τους "Days Are a Maze".

Άγγελος Αϊβάζης: Φωνή, Κιθάρα
Χρήστος Τσιάλας: Κιθάρα
Πάρις Γιάνναρης: Μπάσο
Ντένης Παναγιωτίδης: Drums
jumpingfish.gr

Take it HERE


















BROKEN GLASSES



Οι "Broken Glasses" δημιουργήθηκαν στην Καβάλα το 2008. Τα μέλη της μπάντας ήταν Σάκης ("Skin Disease") φωνή, V-blood (ex "Κοινωνική Αποσύνθεση") κιθάρα, Savra μπάσο και Μαρία τύμπανα. Το '09 ηχογράφησαν στο "Nemesis Studio" και κυκλοφόρησαν το πρώτο τους demo cd με τίτλο "Demo 2009" και περιείχε πέντε κομμάτια, το οποίο μοιράστηκε δωρεάν σε συναυλίες τους, αυτοδιαχειριζόμενα στέκια και distro. Την ίδια χρονιά συμμετέχουν στο cd "Συλλογή Της Εκπομπής Τσιμεντένια Βαβυλώνα" με το κομμάτι "15 Χρονών". Στη σύνθεσή τους προστέθηκε ο 'Ασκημος σαν δεύτερος κιθαρίστας και ο Στέλιος στη φωνή. Το '10 βγάζουν το diy cd με τίτλο "Λόγια Του Δρόμου" με δέκα κομμάτια, το οποίο μοιράστηκε και αυτό δωρεάν σε συναυλίες. Με αυτή τη σύνθεση έδωσαν κάποια live στην Καβάλα και στις γύρω περιοχές. Στα τέλη του '10 αποχωρούν οι Στέλιος, 'Ασκημος και Savra και η μπάντα βρίσκεται σε απραξία για περίπου ένα χρόνο. Το Σεπτέμβριο του '11 ξανασχηματίζονται με τον πρώτο τραγουδιστή και με βοηθητικό μπάσο για να ηχογραφήσουν παλιά και καινούργια τραγούδια. Το '12 συμμετείχαν στη συλλογή της γερμανικής "Poink Records", με τίτλο "This Is Oi! ...Not A Fashion", με το κομμάτι "'Ενστικτο".
anexartisi




BROKEN GLASSES - (2000) DEMO





Take it HERE















BROKEN GLASSES - (2010) ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ -- WORDS OF THE STREET





Take it HERE















THE BRUSH
Great garage punk band



Από τις ωραιότερες εγχώριες γκαραζοπάνκ μπάντες. Δυστυχώς δεν υπάρχουν πολλές πληροφορίες γι αυτούς. Δημιουργήθηκαν το '85 στην Αθήνα,κυκλοφόρησαν μιαdemo κασσέτα το '86,ένα LP στην Wipe out το'89 και συμμετείχαν στις συλλογές της ίδιας εταιρίας,12 Raw Greek groups και Double Shot. Ευχαριστώ τον Στέλιο που μοιράστηκε την κασσέτα μαζί μας, και τον Δημήτρη για την επεξεργασία.
-
Σύνθεση:
Σταμάτης Περιβολαράκης - φωνητικά
Λίνος Καμσής - κιθάρα,φωνητικά
Δημήτρης Κατσέρης - κιθάρα
Δημήτρης Πετσόπουλος - μπάσο,φωνητικά
Γιώργος Ορφανουδάκης - τύμπανα









THE BRUSH  - (1986) THE UNEXPECTED ESTABLISHMENT OF THE ULTIMATE SUMMER SPLASH






Take it HERE
















THE BRUSH - (1990) BRISTLES








Take it HERE

















ΒΥΖΙΑ ΜΕ ΣΙΛΙΚΟΝΗ - ΕΧΕΙΣ ΡΩΓΑ ΜΥΤΕΡH -- SILICON TITS - YOU HAVE A SHARP NIPPLE (1994)






Οι "Β.Μ.Σ." σχηματίστηκαν στην Καβάλα το 1994 από τους Χρήστο Πεχλιβανίδη και Παναγιώτη Παρλιάρο. Τον επόμενο χρόνο ήρθε στο μπάσο ο Σίμος και ο Ηλίας στα τύμπανα. Αργότερα πέρασαν από τη μπάντα και οι Θωμάς και Παναγιώτης, οι οποίοι έπαιξαν και οι δύο μετά στους καβαλιώτες "Sidarta". Σε κάποια live που δώσαν, συμμετείχε και ο Ευριπίδης Ταρασίδης (έπαιξε αργότερα στους "Βαγόνι 207") στην κιθάρα, με τον οποίο εμφανίστηκαν και στην εκπομπή "Εξωγήινοι" της ΕΤ3. Κυκλοφόρησαν δύο κασέτες το '94, η πρώτη με τίτλο "'Εχεις Ρώγα Μυτερή" που περιείχε οκτώ κομμάτια τους και η δεύτερη με τίτλο "Βγάλε Το Σουτιέν". Τον Ιούλιο του '95 κυκλοφόρησαν την τρίτη κασέτα τους με τίτλο "Τα 3 Γουρουνάκια" που περιείχε οκτώ κομμάτια. Ο ήχος τους ήταν ροκ με σατυρικό στίχο. Το '96 άλλαξαν το ύφος και ηχογράφησαν αρκετά νέα κομμάτια στο στούντιο "Nemesis" στην Καβάλα, τα οποία κυκλοφόρησαν μόνο σαν singles και μοιράστηκαν σε ραδιοφωνικούς σταθμούς και μαγαζιά. 'Εκαναν πάνω από εκατό εμφανίσεις, με σημαντικές στιγμές τις support εμφανίσεις σε συναυλίες από "Πυξ Λαξ", "Ξύλινα Σπαθιά", "Μάσκες", "Τζίμης Πάνουσης", "Love In Sadness". 'Επαιξαν επίσης σε δύο πανελλήνιες μοτοσυγκεντρώσεις σε Θάσο και Ηγουμενίτσα. Η τελευταία σύνθεση της μπάντας ήταν Χρήστος Πεχλιβανίδης φωνή, Γιάννης Βογιατζής κιθάρα, Θωμάς Βασιλέκας κιθάρα, Στέλιος Λινάκης μπάσο, Παναγιώτης Λαζαρίδης πλήκτρα και Ηλίας Πεντίκης τύμπανα. Το '02 το γκρουπ διαλύθηκε.
Το '12 επανασυνδέθηκαν για να ηχογραφήσουν καινούργιο υλικό. Η νέα τους σύνθεση Χρήστος Πεχλιβανίδης φωνή, Γιάννης Βογιατζής κιθάρα, Σίμος Δοξάκης μπάσο και Θωμάς Βασιλέκας κιθάρα. Με την επαναδραστηριοποίησή τους κυκλοφόρησαν ένα cd με τίτλο "Απ' Τα Μάτια Μου Κοιτάς", με δώδεκα παλιά τους κομμάτια, το οποίο μοιράστηκε δωρεάν και μέσω διαδικτύου.
anexartisi







Take it HERE










VARIOUS GREEK PUNK BANDS 'B'
::::
-BACKSEAT BOOGIES - JUNGLE GALES (rec.live in a dirt ole kitchen )
-BAD MOVIES & FRIENDS - new song
-BRAINWASH - CARELESS



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου