Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

RARE GREEK PUNK ARCHIVE - The A's Part 8


Φτάνωντας προς το τέλος -με το γράμμα 'Α'- αρχίζω να ανεβάζω σχετικά γνωστόερα συγκροτήματα και μαζί και αυτά που έχουνε πάνω απο 2-3 κυκλοφορίες (με εξαίρεση τους Alt Tc που ανέβαζα πριν λίγο καιρό). Έχουμε τους Αρχή του Τέλους, ένα ιδιαίτερο σχήμα με όρεξη για πειραματισμό σε μια σκοτεινή ατμόσφαίρα, με στίχο ελληνικό, αρκετά δραστήριοι σε live εμφανίζεις σε διάφορα αυτόνομα στέκια. 
Έχουμε επίσης τους Αρχίδια που εγώ θεωρώ απο τις τελευταίες γνήσιες street punk μπάντες που περάσανε απ'την ελλάδα στις αρχές προς μέσα την πρώτης πενταετίας του 2000. Ωραίο καυστικο χιούμορ σε πολλά σημεία, πάθιασμένο παίξιμο, βρώμικο, ζωντανό και με ένα μπάσο να παίζει με μεγάλη χάρη. Βγάλανε δύο δίσκους, απο τεχνικής αποψης τον έναν χειρότερο απο τον άλλον, αλλά όταν τους ξανάκουσα μετά απο πολλά χρόνια λήθης τους, όσο και αν είχα διευρήνει τα γούστα μου, με έκανε μόνο να αναγνωρίσω περισσότερο την αξία τους. Αυτά εκ μέρους μου.
Και τα δύο σχήματα είναι diy.







ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ -- BEGGINING OF THE END



Η μπάντα δημιουργήθηκε το καλοκαίρι το 2000 στην Αθήνα, στην αρχή σαν τριμελής μπάντα με τους, Γιάννη Σ. φωνή, Κώστα Τ. κιθάρα, Γιώργο Σ. τύμπανα. Από τότε η σύνθεση άλλαξε αρκετές φορές, με αλλαγές κυρίως στη θέση του μπασίστα, ενώ για ένα διάστημα έξι μηνών σταμάτησαν να παίζουν. Τα Χριστούγεννα του '02 κυκλοφόρησαν το πρώτο τους demo tape με τίτλο "Όλα τα Λόγια" το οποίο ηχογραφήθηκε χωρίς την παρουσία μπάσου. Λίγο αργότερα στη μπάντα έρχεται ο Κωστής Κ. στο μπάσο και με αυτά τα μέλη θα ηχογραφήσουν αλλα και θα κυκλοφορήσουν τρία διαδοχικά demo. Τα Χριστούγεννα του '03 το δεύτερο demo τους με τίτλο "Μια Σύγχρονη Βαβέλ" σε cd. Το Νοέμβριο του '04 τη τρίτη τους κυκλοφορία, με τίτλο "Κίνηση σε Δύο Βήματα" σε cd. Το '05 βγάζουν το cd "Το Χρώμα Του Προσώπου" το οποίο είναι και η τλευταία παρουσία του Κωστή Κ. στο μπάσο για να αντικατασταθεί λίγο αργότερα από τον Παναγιώτη Κ. Το Μάρτιο του '07 η μπάντα κυκλοφόρησε το cd "Σταματήστε Τη Γη, Θέλω Να Κατέβω" ενώ τα κομμάτια "Ξανά Σε Σειρά", "Η Γη Ακόμα Γυρίζει", "Τυφλός Στη Γάζα" συμπεριλήφθηκαν σε ένα τετραπλό splιt που βγήκε την ίδια χρονιά. Στη συλλογή "Our Kinky Tunes" που κυκλοφόρησε το Χριστούγεννα του '08 θα εμφανιστούν με το κομμάτι "Περιπλάνηση Στο Μπεσλάν" το οποίο είναι και η τελευταία παρουσία του Γιώργου Σ. στα τύμπανα. Στη θέση του έρχεται ο Βαγγέλης Π o οποίος συνεχίζει και ως drummer των time trap. Λιγο αργότερα ο Κώστας Τ. και ο Βαγγέλης Π. θα συμμετάσχουν και στο noise rock σχήμα 'Mother Disobedience". 'Ολες τους οι δουλείες κυκλοφόρησαν με d.i.y.
anexartisi



* Απ'οσα εχουνε βγάλει προς τα έξω, μου λείπουν οι πρώτες δύο κυκλοφορίες τους (3 κομμάτια απο αυτές μπορείτε να βρείτε στον φάκελο Various που έχω παρακάτω), Ολα τα Λόγια, Μια Σύγχρονη Βαβέλ, αν κάποιος μπορεί να μου τα στείλει, θα χαιρόμουνα.





ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ - ΚΙΝΗΣΗ ΣΕ ΔΥΟ ΒΗΜΑΤΑ -- MOVE IN TWO STEPS (2003)



Take it Here













ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ - ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ -- COLOUR OF THE FACE (2005)



Take it Here







ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ - ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΗ ΓΗ (Θελω να κατέβω) -- STOP THE EARTH (I want to get off) (2007)



Take it Here











ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ - LIVE ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ -- LIVE AT THE POLYTECHNIC (2009)


Take it Here







ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ - ΘΟΡΥΒΟΣ -- NOISE (2009)


Take it Here









ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ - VARIOUS


Take it Here













ΑΡΧΙΔΙΑ -- BOLLOCKS


Τα "Αρχίδια" υπάρχουν από το 1999. Γέννημα θρέμμα του Νέου Ψυχικού, έχουν κυκλοφορήσει δύο demo cd, το "Όταν τα Σκατώνεις" και το "Ακόμα τα Σπάμε". 'Εχουν συμμετάσχει σε τρεις συλλογές. 'Εχουν παίξει live στην κατάληψη της "Villa Amalias", στα Τ.Ε.Ι. Καβάλας, στον Πύργο Ηλείας και σε μία αντιπολεμική συναυλία στο 1ο Λύκειο Νέου Ψυχικού.
anexartisi





ΑΡΧΙΔΙΑ - ΟΤΑΝ ΤΑ ΣΚΑΤΩΝΕΙΣ -- WHEN YOU MESS IT UP (2001)



Take it Here











ΑΡΧΙΔΙΑ - ΑΚΟΜΑ ΤΑ ΣΠΑΜΕ -- WE'RE STILL MESS IT UP (2002)



Take it Here





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου