Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

RARE GREEK PUNK ARCHIVE - The B's Part 3




Οι Βιομηχανική Αυτοκτονία είναι μια αρκετα αγνωστη μπάντα, παρόλα αυτά έχει ενδιαφέρουσα ιστορια και βγήκανε και στο εξωτερικό. Πριν λεγότανε Sound Pollution, πιο πριν Ηχορυπανση (μην τους ξανθιωτες του 21ου αιωνα Ηχορυπανση. Σαν Β.Α. ή αλλιώς Industrial Silence παίζανε grind/hardcore με τυπικους κοινονικους και απαισιοδοξους στιχους.
Οι Bootstroke σίγουρα είναι αρκετά γνωστότερη, απολιτική κατά βάζη σκινάδες αλλα πιστεύω και αντιρατσιστες, τυπικη αγγλικη επιρροη με στιχους για μπύρε; ποδοσφαίρο και αλκοολ, αλλα και πιο ερωτικά κομμάτια πάντα με στίχους αλητικούς ("έριξες μολοτωφ μεσα στα αισθηματα μου... κτλ κτλ). Διασκευάσανε αρκετα ωραία το Χουλιγκανς των Σπυριδούλα και γενικά αν και κάποια στοιχεία της νεας oi! γενιας δε μ'αρεσουν, η μουσκή τους είναι ευχάριστη. Αποκορύφωμα τους φυσικά ο πρώτος τους δίσκος.








ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ - INDUSTRIAL SUICIDE






Ξεκίνησαν στην Αθήνα το 1988 με το όνομα "Ηχορύπανση". Τα μέλη της μπάντας ήταν Σάκης Βαβάτσης φωνή , Παντελής φωνή, Γιώργος Μάμαλης κιθάρα, Γιάννης μπάσο και Σπύρος 'Captain Death' Παπαναστασάτος (ex "Vomit") τύμπανα. Το '88 κυκλοφορούν μια demo κασέτα, με τίτλο "Practic Holocaust" με δεκατέσσερα κομμάτια. 'Ενα από αυτά, το "Stranger Among Friends" μπήκε την ίδια χρονιά στη μεξικάνικη συλλογή "Nobody Listens Anymore!" της "PPR Records", όπου συμμετείχαν άλλες εννιά grindcore μπάντες από όλο τον κόσμο. Το πρώτο τους live έγινε στις 14 Γενάρη του '89, σε ένα studio μπροστά σε είκοσι άτομα. Ηχογράφησαν δέκα κομμάτια τους στο "Mini Farm Studios" και τον Ιανουάριο του '89 τα κυκλοφορούν με τους συμπολίτες τους "Rotting Christ", από τη γερμανική "TNT Records", ένα split ep, χρησιμοποιώντας το μεταφρασμένο όνομά τους "Sound Pollution". Ο τίτλος του μπλε εφτάιντσου ήταν "The Other Side Of Life". Την ίδια χρονιά κυκλοφορούν με d.i.y. μια split κασέτα με τους αυστραλογερμανούς "7 Minutes Of Nausea". Λίγο μετά αλλάζουν το όνομά τους σε "Βιομηχανική Αυτοκτονία" και στα αγγλικά "Industrial Suicide". Κυκλοφόρησαν δύο demo κασέτες, μία το '89 με έξι κομμάτια και μία το '90 με πέντε κομμάτια και πρόλαβαν να δώσουν κάποια live. Συμμετείχαν το '90 στις κασετοσυλλογές "Οδόφραγμα Θορύβου" από τη "Boredom Tapes" και την Ολλανδική "Bonds Of Friendship". Μετά από κάποιες αλλαγές στη σύνθεσή τους, ήρθαν οι Θανάσης στα τύμπανα και Nick Flesh στο μπάσο, διαλύθηκαν τελικά το '91.
Μετά τη διάλυσή τους ο Βαβάτσης βρέθηκε στους "Ανθρώπινος Λήθαργος". Ο Παπαναστασάτος έπαιξε στους "Varathron" και συμμετείχε στην έκδοση κάποιων metal φάνζιν.
anexartisti

Take them Here

INDUSTRIAL SUICIDE - Demo #1 (1988)

INDUSTRIAL SUICIDE - Demo #2 (1989)

INDUSTRIAL SUICIDE - Demo #3 (19xx)














BOOTSTROKE
Oi! punk band



Ξεκίνησαν στη Θεσσαλονίκη το 2000. Κυκλοφόρησαν μια demo κασέτα με τίτλο "Ξύλο Μετά Μουσικής" και έδωσαν κάποια τοπικά live. Μετά από λίγο καιρό σταματούν καθώς τα μέλη τους ήταν από διαφορετικές πόλεις, Θεσσαλονίκη, Αθήνα και Τρίκαλα. Ξανασχηματίστηκαν με διαφορετική σύνθεση αλλά με τον ίδιο τραγουδιστή και με μέλη από τους "Αρχίδια", "Στένωση" και "Streetboys" στην Αθήνα. Το '05 κυκλοφορούν το d.i.y. cd "Give Em The Bootstroke", που περιείχε δώδεκα κομμάτια. Το '09 κυκλοφορούν από την Ιταλική "Anfibio Records" το cd "Football Drinks & Rock'N'Roll" με δέκα τραγούδια. Το '10, από την ίδια εταιρεία, κυκλοφορούν ένα split cd με τους Αθηναίους "Jungle Fever", το οποίο περιείχε πέντε κομμάτια τους. Το '11 βγάζουν από τη Γερμανική "Randale Records", ένα split εφτάιντσο με τους Γερμανούς "Stomper 98", που περιείχε τα κομμάτια τους "Περήφανος Πια" και "Αν 'Αξιζαν". Το '12 κυκλοφόρησαν από την Ολλανδική "Rebellion Records" το εφτάιντσο "'Οπως Παλιά" με πέντε κομμάτια. 'Εχουν εμφανιστεί σε Αθήνα, Πάτρα, Πύργο, Βόλο, Καστοριά, Σέρρες, Αγρίνιο, Θεσσαλονίκη, Καβάλα, Αλεξανδρούπολη, Ρόδο και Γερμανία, Γαλλία, Αγγλία, Ιταλία, Αυστρία, Ισπανία και Ολλανδία.
anexartisi






















Take it Here
BOOTSTROKE - (2005) GIVE 'EM THE BOOT... STROKE




































Take it Here
BOOTSTROKE - (2008) FOOTBALL DRINKS AND ROCK N ROLL

































Take it Here
BOOSTROKE & JUNGLE FEVER - PRIDE OF ATHNES (2010)














Take it Here
BOOTSTROKE - VARIOUS and demos








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου