Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

RARE GREEK PUNK ARCHIVE - The B's Part 1




Επανερχομαστε στο ελληνικο πανκ αρχειο, στο γράμμα Βήτα. Κια ξεκινάμε με τους Bad Movies οι οποίοι έχουν ένα ακροατήριο πους τους αγαπά πολυ, αγγλικό στοίχο -εκτος εξαιρέσεων- και μια πανκ πιο ροκίζουσα, λίγο oi!, λίγο πιο δυναμικά φωτηνεί πανκ, λίγο americana (ακου το trouble soul). Το '12 βγαλανε καινούριο δίσκο αλλα μολις τωρα το έμαθα και δεν είχα ακούσει παρα μόνον μερικά σκορπια κομμάτια. Δεν είναι diy το νεο δίσκο τον βγάλαν μεσω της Noise Effect η στην οποία βλέπω και τους Oldschool Rednex, και Bwm Rockers 57. Οι Βαλπουργία Νύχτα αντιθέτως είναι diy, βγάλανε δύο δίσκους πριν διαλυθουνε, ιδιαίτερα ο δευτερος περιέχει και κάποια "αντισυμβατικά" οργανα για την πανκ μουσική αλλα με ενδιαφεροντα αποτελέσματα. Οι Βλέμμα Σιωπής είναι οι πιο "παραδοσιακοί" στο σημερινό ποστ, τυπικό βρώμικο και οργισμενο hardcore punk της ελληνικής δεκαετίας του '90, φυσικά un-labeled (diy).





BAD MOVIES - ST+EXTRA (2009)

Melodic greek punk/oi/americana




This is an awesome album, and one of the best punk based releases in english lyrics of the last years in greece. And im not exagerating. Their music reminds me the Social Distortion, punk attitude with a southern rock breeze. An inspired masterpiece, either we are talking about "give me hope" or "trouble soul" a desert rock track of the best of its kind. I love the guitars, i love the bass, i love the drums, i love the voices (especially when are backed), i love every frequence of this album.
my old review




Οι "Bad Movies" σχηματίστηκαν στη Θεσσαλονίκη το 2004. Αρχικά, η μπάντα αποτελούνταν από δύο μόνο άτομα, τον Geom στην κιθάρα φωνή , και τον Κώστα (ex "Ντελίριo", "The Brilliants") στα τύμπανα. Αργότερα, προστέθηκε στο μπάσο ο Πάνος (ex "The Crazed"), ο Τέο (ex "Ντελίριο") που ανέλαβε τα φωνητικά και ο Κίμης στην κιθάρα. Με αυτή τη σύνθεση έδωσαν αρκετά live και μετά από κάποια χρόνια ο Πάνος και ο Τέο αποσύρθηκαν απο το σχήμα και τα φωνητικά ανέλαβε ξανά ο δίδυμος αδερφός του Τέο, και ιδρυτικό μέλος του συγκροτήματος, Geom. Στο μπάσο ήρθε ο Πετρής (ex "Χατ Τρικ") και με τη νέα αυτή σύνθεση κυκλοφορούν το '09 το πρώτο τους ομώνυμο cd, με έντεκα κομμάτια σε αγγλόφωνο στίχο, από την "On Stage Recods". Ακολούθησαν δεκάδες συναυλίες σε ολόκληρη την Ελλάδα και το '09 μια ευρωπαϊκή περιοδεία σε Γερμανία και Ολλανδία. Το '10, μετά από κάποιες αλλαγές στη σύνθεσή τους, συμμετείχαν στη συλλογή του "Salonika Rock City" με πέντε καινούργια κομμάτια τους. Το Σεπτέμβρη της ίδιας χρονιάς άρχισαν ηχογραφήσεις για το νέο τους δίσκο, ο οποίος κυκλοφόρησε το Μάη του '12 σε βινύλιο από τη "Noise Effect" με τίτλο "Behind The World" και περιείχε εννιά κομμάτια.
anexartisi





TAKE IT HERE

and buy their new album Behind the world HERE





















ΒΑΛΠΟΥΡΓΙΑ ΝΥΧΤΑ -- VALPURGIA NYHTA --- WALPURGIS NIGHT

Melodic Hardcore band from Athens, Greece.
Formed in September 2002 and disbanded in 2009

The second album has a bit of folk punk too


 Το συγκρότημα φτιάχτηκε το Σεπτέμβρη του 2002. 'Ενα χρόνο μετά, η σύνθεση των μελών αλλάζει και στους Φώτη μπάσο και το Γιώργο φωνή προστείθονται ο Θέμης κιθάρα και ο Γιώργος τύμπανα. Συμμετείχαν σε πολλές συναυλίες με ανεξάρτητα συγκροτήματα σε καταλήψεις,
πανεπιστήμια και στέκια. Κυκλοφόρησαν το πρώτο τους diy cd τον Οκτώβριο του '04 με τίτλο το όνομά τους. Στη μπάντα προστέθηκε η 'Αννα στο βιολί. Το '06 κυκλοφορούν το δεύτερο cd τους με τίτλο "Εκεί Που Ανθίζει Η Οργή".
anexartisi

 




VALPURGIA NYXTA - (2004) SELF-TITLED



TAKE IT HERE


















VALPURGIA NYXTA - (2006) ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΑΝΘΙΖΕΙ Η ΟΡΓΗ -- WHERE ANGER BLOOMS





TAKE IT HERE




















ΒΛΕΜΜΑ ΣΙΩΠΗΣ -- STARE OF SILENCE - DEMO (1999)

Diy, hardcore anarchopunk.




Take it Here







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου