Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

MASSELES - ST (1986)



ΜΑΣΣΕΛΕΣ - DENTAL PLATES
New wave/cult/summertime (sometimes)  from greece








Υπάρχουν μερικοί τραγουδοποιοί, των οποίων τους δίσκους έχω συνδέσει άρρηκτα με τις μέρες τις άνοιξης και του πρώιμου καλοκαιριού. Θες το στυλ των δίσκων αυτών, θες οι εμμονές μου που κρατάνε από παλιά, θες… το θέμα είναι πως έχει η όλη υπόθεση!
Ένας τραγουδοποιός του οποίου οι δίσκοι στριφογυρνάνε κάθε χρόνο τέτοιο καιρό στο πικάπ μου ή στριμώχνονται στα δεδομένα του mp3 μου είναι ο Τάσος Βουγιατζής και το συγκρότημα του με το χαρακτηριστικό όνομα «Μασσέλες». Εδώ παραθέτω τον 1ο του ομότιτλο δίσκο με ιδιαίτερα εμφανείς επιρροές από jazz, swing και salsa ακούσματα, σε συνδυασμό με τους έξυπνους και ευρηματικούς στίχους του Τάσου που δεν γίνεται σε καμία των περιπτώσεων να μην τους ακούσει κανείς προσεκτικά..
Όλα τα κομμάτια του δίσκου είναι ένα κι ένα πραγματικά. Από το ομότιτλο «μασσέλες», το «miss cappuccino» με την απαλή του φυσαρμόνικα, το σουρεαλιστικό «αφροδίσιο», οι επίκαιρες «αγγελίες», το μοναχικό «μπλουζ του ελεύθερου σκοπευτή» καθώς και όλα τα υπόλοιπα φτιάχνουν ένα αποτέλεσμα που δεν κουράζεσαι να το ακούς. Στον περίπατο, στο αμάξι, στην παραλία, τα βραδάκια σε συντροφεύουν ιδανικά. Σας τον παραδίδω με εγγυημένη ακουστική απόλαυση!!

Αλέξης Τσ.




Take it Here
MASSELES - ST (1986, greece)














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου