Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

VA - MONEY (What all we want) [Pirate Industry] (2013)

 Homemade compilation with cover songs of "Money", by Paulcook


Τις εποχες αυτες που ζουμε τα τελευταια χρονια ειδικοτερα εδω περα στην Ελλαδα αυτο το οποιο μας ακολουθαει σαν μεγαλο καθημερινο στοχο δεν θα μπορουσε να ειναι κατι αλλο απο το χρημα.
Για ακομη μια φορα βαλαμε το πολυμηχανο μυαλο μας να σκεφτει και να ψαξει τι θα ταιριαζε περισσοτερο σε αυτη την περισταση και ευκολα καταλειξαμε σε μια ακομη συλλογη παραγωγης δικιας μας σε ενα μυθικο τραγουδι της Motown. που το πρωτο ερμείνευσε ο Barret Strong.
Money (That's What I Want) αυτος ηταν ο τιτλος του τραγουδιου που ερμησενευσε πρωτος ο R&B τραγουδιστης της Motown Records και ηταν απο τα τραγουδια που κυκλοφορησαν απο μια απο τις πιο σημαντικες και επιδρασικες μουσικες εταιριες δισκων.
Το τραγουδι στην πορεια των χρονων θα γινει ενα απο τα πιο πολυδιασκευασμενα τραγουδια ολων των εποχων ισως επειδή οι στιχοι του να εκφραζαν πολυ τους καλλιτεχνες..η πιο γνωστη διασκευη ολων θα ειναι αυτη των Beatles το 1963 στον 2ο δικο τους With The Beatles οπου θα το κανουν μεγαλη επιτυχια και πολυ αγαπητο σε οσους τοτες -Βρετανους ειδικα- που δεν το γνωριζαν.
Επισης θα βρειτε αρκετες εκτελεσεις απο Garage συγκροτηματα με πιο γνωστη αυτη των Kingsmen...Οι Doors συνηθιζαν τοτες οταν ξεκινουσαν να διασκευαζουν ζωντανα πολλα κλασσικα rock n roll κομματια οπως καναν και με το Money (That's What I Want)...
Ο τεραστιος της Blues μουσικης ο John Lee Hooker ειπε επισης το τραγουδι αλλαζοντας τον τιτλο σε I Need Some Money και δινοντας μια ξεχωριστη και ιδιαιτερη χροια με το προσωπικο του στυλ...
Την διασκευη που εγω προσωπικα θα ξεχωριζα και θα συστηνα ιδιαιτερης προσοχης και ειναι ισως η εννοια της διασκευης ενως τραγουδιου οχι απλως αντιγραφη και επανεκτελεση ειναι αυτη των Flying Lizards ενος Βρετανικου New Wave συγκροτηματος ...πιστευω ειναι εκτελεση "ολα τα λεφτα" ....
Περιμενουμε και την δικια σας γνωμη ποια απο ολες ξεχωριζετε ποια σας απογοητευεσε η ακομα αμα ξερετε καποια που ισως να λειπει...Καλη ακροαση!


Take it Here
VA - MONEY (What all we want) [Pirate Industry] (2013)











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου