Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

THE LAST DRIVE Part1



Great surf rock/Psychobilly/garage band from greece (dont miss this compilation!!!)


Μια απο τις γνωστότερες του είδους στην επικράτεια μας που κατάφερε να ακουστεί και στο εξωτερικό -ιδίως στη γερμανία- να παίξει μαζί με τους Dead Moon, να συμμετέχει σε παγκοσμίας κλίμακας μουσικές συλλογές όπως μια απίστευτη δουλεία της ανεξάρτητης γερμανικής Music Maniac, την Gimmick Compilation (1989). Τους βοηθάει βέβαια οτι τραγουδούν στα αγγλικά αλλα δεν θα ήταν απο μόνο του αρκετό αυτό, άλλωστε υπάρχουν χιλιάδες που περιμένουν στη σειρά τραγουδώντας αγγλικά... Δεν θα σταθώ να γράψω βιογραφίες, ονόματα και χρονολογίες, οποιος ενδιαφέρεται για αυτά μπορεί με λίγο ψάξιμο να βρει αρκετές πληροφορίες στο internet, ισως να πετάω μερικές σημειώσεις απο δω και απο κει αν μουρθει καμια αξιόλογη πληροφορία στο μυαλό. Μπένουμε κατευθείαν στο ζουμί λοιπον και στο πρώτο μέρος ανεβάζω απο την δισκογραφική τους αρχή το 1985 μέχρι το 1990. Μεσα σε αυτή τη περίοδο βγάλανε 3 ολοκληρωμένους δίσκους, και 3 δίσκάκια (ep). Αφού κοιταξα να τα βρώ στην δυνατόν καλύτερη ποιοτητα.

*Ενα "tip" (που λεν), Last Drive είναι το όνομα και ενος δίσκου που έβγαλε ο Eric Burdon το 1980 με το σχήμα που είχε ονομάσει Fire Department.




LAST DRIVE - (1985) MIDNITE HOP 7''


(find the Re-issue)

Η πρώτη τους "απελευθέρωση", 3 κομμάτια, σπάνιο πλεον δισκάκι. Το 2007 βγήκε μια επανέκδοση (απο την Blind Bastards Records). Ευχαριστώ για την ανεκτίμητη δουλειά τους Urban Aspirines.






LAST DRIVE - (1986) UNDERWORLD SHAKEDOWN





Ο πρώτος ολοκληρωμένος δίσκος τους, υψηλής σπουδαιότητας. Χαρην στο περιοδικό Ποπ+Ροκ μετά απο 10 χρόνια βγήκε και σε cd μέσω του περιοδικού. Περιέχει το χιλιοδιασκευασμένο, αγαπημένο των surf rockers Misirlou.











LAST DRIVE - (1987) EVERY NIGHT 7'' (compilation)





Αυτό το δισκάκι περιέχει 3 τραγούδια απο τον Underworld Shakedown, απ'οτι κατάλαβα πρέπει να δημιουργήθηκε ειδικά για το εξωτερικό.





LAST DRIVE - (1988) HEATWAVE




Δευτερος ολοκληρωμένος δίσκος. Περιέχει και ένα κομμάτι διασκευή απο Dylan, το "its all over now, baby blue". Είναι ένα κομμάτι 7 λεπτών, κατι παρόμοιο κάνανε και με τον πρώτο τους δίσκο όπου έγραψαν το επίσης 7λεπτο "blue moon", και τα δύο με ένα μελαγχολικό μοτίνο.















Last Drive with Dead Moon













LAST DRIVE - (1989) TIME ep





Ενα εξαιρετικό δισκάκι, το οποίο περιείχε 3 κομμάτια. Ένα απο αυτό είναι και μια πολυ καλή διασκευή του "Time has come today" των αγαπημένων μου Chambers Brothers, ένα κομμάτι που διασκεύασαν με ιδιαιτερότητα και οι Dead Moon.











LAST DRIVE - (1990) BLOOD NIRVANA





Αυτός ο δίσκος δείχνει κάποια εξέλιξη μουσικά, είναι πιο δυναμικός και αγριεμένοες ξεφεύγωντας ελαφρως απο το το surf και το psychobilly, διαφέρει επίσης και σαν παραγωγή, είναι πιο "καθαρή". Ενα ακόμη βήμα προς τη διαθνή μιας και βγήκε -περά απο ελλάδα- σε γερμανια, ισπανία και καναδά.







End of Part 1










1 σχόλιο:

  1. Πρόσεξε φιλαράκο μου . Ολα αυτά που ανέβασες από LAST DRIVE , έχουν ανέβει από άλλα Blogs και τα οποία
    έκαναν πολλή δουλειά γιά να ανέβουν . Τ ανεβάζεις ξανά λες και δεν τρέχει τίποτα . Ισως γι αυτό σε έκλεισαν .
    Ασε αυτούς που τα έχουν να τα έχουν . Ανέβασε όλα αυτά που είναι δικά σου ( CD - Βινύλια - Κασσέτες ) και άφησε τα υπόλοιπα σ΄αυτούς που έχουν το κουράγιο να το κάνουν .

    ΑπάντησηΔιαγραφή