Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

VA - GLORIA-Covered (2012) [compiled by Paulcook, made by Pirate Industry]

Compilation of Garage/pub/rock and more covers of the famous song of THEM



Την αγαπη μας για τη μουσικη την ξερετε οπως επισης και την αγαπη μας για το Rock n Roll και δη περισσοτερο εχουμε ιδιαιτερη αγαπη για το ευρη φασμα του Punk..ετσι λοιπον με ιδιαιτερη χαρα μαζεψαμε ολα τις καλυτερες και τις καλυτερες εκτελεσεις απο το κοινης ομολογιας πρωτο Punk τραγουδι που ηχογραφηθηκε ποτε.
Πρωτοκυκλοφορησε τον Νοεμβεριο του 1964 ως b-side κιολας παρακαλω του single Baby, Please Don't Go απο τους Them οι οποιοι ηταν ενα Rhythm & Blues συγκοτημα απο την Βορεια Ιρλανδια με τραγουδιστη και ηγετη τον πολυ γνωστο στην μετεπειτα προσωπικη του μουσικη καριερα Van Morrison..
Στην συλλογη αυτη θα βρειτε εκτελεσεις του τραγουδιου που οπως προειπαμε ηταν η απαρχη του Punk & Garage οπου βασισμενα πανω στις νοτες του GLORIA ξεκινησαν στην ουσια αυτα τα 2 ειδη..
Πλειοψηφικως υπαρχουν εκτελεσεις απο εκεινη την εποχη δηλαδη 65-67 απο Garage συγκροτηματα που δεν μπορεσαν να αντισταθουν στον πειρασμο να ηχογραφησουν το τραγουδι που ισως να θεωρησουμε οτι τους εκανε να ξεκινησουν να παιξουν οι ιδιοι μουσικη..
Προσωπικα απο αυτες τις εκτελεσεις μπορω να ξεχωρισω αυτη των Hombres οι οποιοι ενδιαμεσα ξεπερνανε τα ορια του κοινοτυπου και της απλης αντιγραφης του τραγουδιου και σαμπλαρουν και το Eight Miles High των Byrds φτιαχνοντας ενα ξεχωριστο και ομορφο αποτελεσμα.
Μια ακομη ξεχωριστη εκτελεση ειναι αυτη των Αυστραλων Spektors οπου ηταν η πρωτη μπαντα του αειμνηστου Bon Scott εχοντας τον ρολο του ντραμερ αλλα εδω στην διασκευη του GLORIA θα το απολαυσουμε ως τραγουδιστη κανοντας τοτες το ξεκινημα απο ενα ποστο που στο μελλον θα τον λατρεψουμε με τους AC/DC. Η εκτελεση και ενος αλλου Μorrison αυτη του Jim με τους Doors εχει μεινει στην ιστορια κανοντας το τραγουδι ακομα πιο δημοφιλες και αγαπητο στο πιο ευρη κοινο.
Εξαιρετικες και οι διασκευες απο 2 Pub Rock groups τους 101ers του επισης αειμνηστου Joe Strummer πριν ξεκινησει την σπουδαια πορεια του με τους Clash με ενα ντελιριακο τεμπο ρυθμου και απο τους Eddie & The Hot Rods που επισης θα παρασυρθειτε απο την ατελειωτη αυτη διασκευ-αρα.
Τελος και ισως η καλυτερη ολων η διασκευη της Patti Smith και του Group της απο το ντεμπουτο τους αλμπουμ του 1975 Horses..Οχι μια τυπικη διασκευη-αντιγραφη με το ιδιο μοτιβο με το πρωτοτυπο αλλα δινοντας τον δικο της χαρακτηριστικο υφος η Patti χωρις να καταλαβαινεις οτι προκειται διασκευη στο τραγουδι των Them.
ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ!!

*Cover by Antartist


Take it Here
VA - GLORIA-Covered (2012) [Pirate Industry]




Ο σύντακτης και έγω ο administrator αναμένουμε να μας πείτε τα Top 3 σας...!
We expect your TOP 3








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου